Skip to main content
onderhoudwordpress

Waarom moet je onderhoud (laten) plegen aan je WordPress website

By januari 6, 2022No Comments
animatie oog adonnadesign

In 2021 werden in totaal 1.263 kwetsbaarheden voor plug-ins en thema’s onthuld.

In 2021 werden in totaal maar liefst 1.263 kwetsbaarheden voor plug-ins en thema’s onthuld. Zonder WordPress website onderhoud loopt je website ernstig risico om gehackt te worden waardoor jij niet meer vindbaar bent of je informatie niet meer juist wordt weergegeven.

De meest voorkomende typen kwetsbaarheden in plug-ins die in 2021 werden onthuld, waren cross-site scripting (XSS) en SQL-injecties . De meeste auteurs van plug-ins hebben patches uitgebracht, terwijl sommige plug-ins nog steeds gesloten blijven.

Kernkwetsbaarheden van WordPress

De nieuwste versie van WordPress core is 5.8.2. Als best practice moet je er altijd voor zorgen dat je de nieuwste versie van WordPress core gebruikt!

De belangrijkste plugins die je nu zo snel mogelijk moet updaten zijn

  • UpdraftPlus
  • WebP Converter for Media
  • WOOF – Productenfilter voor WooCommerce
  • LearnPress
  • WP bericht Pagina CloneEn dan zijn er nog kwetsbaarheden in WordPress-plug-ins waarvan de plug-in is gesloten: Perfect Survey, WP Visited Countries Reloaded , Error Log Viewer, Domain Check, LabTools .Niet gepatcht is Mediamatic dus die moet je verwijderen!
Preventief beveiligen van je website is natuurlijk beter dan achteraf de hack (laten) oplossen.