Skip to main content
onderhoudwordpress

Website onderhoud

By augustus 21, 2021No Comments

Een WordPress website heeft website onderhoud nodig omdat WordPress continu in ontwikkeling is.

Onlangs is er weer een update van WordPress geweest. Midden in de zomervakantie van aDONNAdesign. Als er zo een update is worden ook altijd veel gebruikte plug-ins geüpdatet!

Ik wist al dat deze updates eraan zouden komen op 20 juli en had alle websites die ik in onderhoud heb al zo veel mogelijk geüpdatet (zoals ik dat altijd doe). Laptop mee in de camper om in noodgevallen wat te kunnen redden. Dat was gelukkig niet nodig 😉

Nu ben ik terug en werd het tijd om dit noodzakelijke onderhoud uit te voeren!

Het is bij alle websites (na back-uppen) goed gegaan, behalve bij garsthuizen.info. Een website die ik pro deo heb gemaakt, artikelen plaats en onderhoud…

Het leek goed te gaan maar toen ik de titels op de homepage wat vetter wilde maken bleek dat de hele backend waar je dat kan doen niet meer werkte. Ik kreeg ook een mailtje van WordPress daarover (hiernaast te zien).

Het probleem is inmiddels opgelost hoor! Na wat puzzelwerk was ik eruit en kon ik de benodigde aanpassing weer doen.

WordPress onderhoud een noodzaak!

Er komen nieuwe updates uit, kleine of grote, beveiligingsupdates en functionaliteits-updates. Het is verstandig deze updates bij te houden. Daar wordt je website veiliger van en ben je maximaal verzekerd van een goed werkende website.

Maar wat als je geen verstand van dit soort zaken met betrekking tot je website hebt of je wilt het gewoonweg niet zelf doen? Neem dan even contact op dan bespreken we de mogelijkheden voor onderhoud van jouw website!