Skip to main content

Verkeerde uitgelichte afbeelding op Facebook

By juni 7, 2020januari 23rd, 2021No Comments

Een veel voorkomend probleem ...

correcte facebook afbeelding

Staat er een verkeerde afbeelding bij als je je artikelen op Facebook deelt? Het is een veel voorkomend probleem omdat het niet altijd duidelijk is hoe je de juiste afbeelding kan laten zien.

Er zijn veel redenen waarom Facebook de uitgelichte afbeelding in je bericht mogelijk niet correct weergeeft.

Een van de meest voorkomende redenen is dat er meerdere afbeeldingen zijn ingesteld in de og: afbeeldingstag waarbij je aanbevolen afbeelding kleiner is dan de andere afbeeldingen. Facebook gebruikt Open Graph (og) -tags en veel WordPress-plug-ins zoals All in One SEO en Yoast SEO voegen ze automatisch toe aan je website om het ontbrekende uitgelichte afbeeldingsprobleem te voorkomen.

Andere oorzaken zijn caching-plug-ins , CDN-conflicten of een ontbrekende open-graph-metatag voor de miniatuurafbeelding.

Het is echt moeilijk te raden wat het probleem precies veroorzaakt, omdat er geen specifieke foutmeldingen worden weergegeven bij het gebruik van de foutopsporingstool (hierover later meer). Hoe kan het probleem dan opgelost worden?

1 – Kies je Facebook-miniatuur met All in One SEO

Eén manier om de gewenste miniatuur weer te geven, is door de All in One SEO plugin te gebruiken Het is één van de beste seo plugins op de markt en stelt je in staat om je inhoud eenvoudig te optimaliseren voor zoekmachines en sociale media-websites zoals Facebook en Twitter of Instagram.

Eerst moet je All in One SEO installeren en activeren . Vervolgens moet je de mogelijkheid inschakelen om Facebook-miniatuurafbeeldingen aan elk bericht toe te voegen:

Ga naar de All in One SEO »Feature Manager en klik op de knop ‘Activeren’ in het vak ‘Sociale meta’.
Nadat je dit hebt gedaan, heb je nu een nieuwe functie ontgrendeld onderaan je berichteditor. Scrol naar beneden en je ziet het tabblad ‘Sociale instellingen’. Klik daarop en upload de afbeelding die je op Facebook wilt laten zien.

Zodra je daar je Facebook-afbeelding hebt toegevoegd, sla je het bericht op. Dit zal het probleem in de meeste gevallen oplossen.

Als dit niet werkt, zorg er dan voor dat je je WordPress-cache hebt gewist en de post in de Facebook-foutopsporingstool die hieronder in het artikel wordt genoemd hebt vernieuwd.

2 – Kies je Facebook-miniatuur met Yoast SEO-plug-in:

De Yoast SEO-plug-in wordt ook geleverd met de mogelijkheid om een aangepaste Facebook-afbeelding toe te voegen aan elk afzonderlijk bericht of elke afzonderlijke pagina.

Installeer de Yoast SEO-plug-in en activeer deze. Nu kan je een Facebook- afbeelding instellen in het bericht wat je wilt publiceren. Blader na het schrijven van een bericht naar de Yoast SEO-metabox onder de berichteditor en klik vervolgens op tabblad “social”. Daar zie je een knop om een afbeelding voor Facebook te uploaden.

facebook afbeelding adonnadesign

Vergeet niet om het bericht op te slaan. Nu moet het probleem opgelost zijn. Ze je nog steeds de juiste afbeelding niet? Gebruik dan Facebook Debug Tool om de cache te wissen

Als je de juiste afbeelding hebt toegevoegd en Facebook nog steeds niet de juiste afbeelding laat zien, dan heeft het probleem te maken met caching. Hoe je dit oplost lees je hier:

Eerst moet je ervoor zorgen dat je de paginacache in WordPress wist: maak je gebruik van een plugin als WP Super Cache, W3 Total Cache of een andere cache plugin? Het kan dan heel goed zijn dat je de cache van deze plugin moet legen voordat je de wijziging kunt zien. Daarna moet je de cache in Facebook opnieuw instellen met hun foutopsporingstool. Het kan ook zijn dat je hostingbedrijf een caching op serverniveau heeft draaien. Dan moet je even in je dashboard daar kijken of hen een vraag hierover stellen.

De Facebook-foutopsporingstool is de gemakkelijkste manier om problemen met Facebook-miniaturen (uitgelichte afbeelding) op te lossen:

Kopieer eenvoudig de URL van je WordPress-bericht en plak deze in de debugger-tool.

Klik daarna op de knop Scrape Again en Facebook zal de miniatuur voor je bericht updaten. Soms moet je tweemaal op de knop Scrape Again klikken!

Wil je het niet zelf doen of kom je er niet uit? Neem dan contact op voor hulp hiermee.